Arthur Road - Private house

Project Details

Budget: £0.5m to £0.99M

Alteration to existing property

A post-war house has been brought into the 21st century, extending out with generous living areas on the upper floor to maximise the stunning views at the rear. The original house, set back off a leafy road with great views towards Wimbledon Park, was in need of modernisation and refurbishment. New accommodation includes generous living areas on the upper floor and four bedrooms with ensuite bathrooms on the lower floor. The property was extended by 50% and much of the existing house was demolished. The front elevation is of a more traditional design keeping two existing bays and with new bays designed in a similar manner. The rear of the house is more contemporary with a large terrace on the first floor and large areas of glazing opening up to the extensive views.

Living Area
Living Area
Master Bathroom
Master Bathroom
Stair in Hall
Stair in Hall